کارجو‌پلاس استخدام موفق را تضمین می‌کند

0

پیدا‌کردن نیروی کار، یکی از مهم‌ترین چالش‌های استارتاپ‌ها و شرکت‌های مدرن است؛ نیروی کاری که بتواند خود را با ساختار انعطاف‌پذیری که در فضای بازار کار جدید وجود دارد، وفق دهد و در آن ارزش‌آفرینی کند. با رشد شرکت‌های استارتاپی در دنیا و در ایران، دیگر داشتن تخصص محض به درد افراد جویای کار نمی‌خورد بلکه توانایی برقراری ارتباطات موثر و ویژگی‌های شخصیتی که منجر به تعامل بهتر در محیط کار می‌شود، بیشتر می‌تواند برای کارجویان راهگشا باشد. بر همین اساس فراز کریمی به همراه دو هم‌بنیانگذارش سینا ملکی و سجاد ‌هاشمیان با شناسایی این نیاز، استارتاپی را به نشانی ‌karjoo.plus‌ راه‌انداخته‌اند. فراز کریمی و سینا ملکی سال‌های زیادی است که با هم دوست هستند و حدود ۷ سال است که با هم کار می‌کنند. این دو با سجاد ‌هاشمیان در هکاتون البرز آشنا می‌شوند و دوستی و همکاری‌شان از همان جا آغاز می‌شود تا اینکه با هم استارتاپ کارجو‌پلاس را راه‌اندازی می‌کنند. با فراز هم‌صحبت شدیم تا داستان شکل‌گیری استارتاپشان را برایمان روایت کند؛ «‌من در حوزه‌های مختلفی فعالیت داشتم و از حدود ۳ سال پیش که بازار تجارت الکترونیک در ایران رونق گرفت، من هم وارد این حوزه شدم‌(فراز از سال ۸۶ در حوزه تجارت الکترونیک فعال بوده اما از ۳ سال پیش همه زمان و تمرکزش روی این حوزه قرار گرفت) و به همراه چند‌تن از دوستان تیمی را تشکیل دادیم و به فروشگاه‌ها و سازمان‌های بزرگ خدمات تجارت الکترونیک مانند برنامه‌نویسی و طراحی اپلیکیشن و استارت فروشگاه اینترنتی ارائه می‌دادیم. وقتی این کار را شروع کردیم، برای بخش‌های مختلف نیازمند این بودیم که نیرو جذب کنیم و می‌خواستیم یک تیم منسجم و کوچک را شکل دهیم، ولی در فرآیند جذب افراد با مشکلات زیادی روبه‌رو شدیم. بر همین اساس تلاش کردیم ساختاری را برای جذب و مصاحبه افرادی که نیاز داشتیم، ایجاد و ساماندهی کنیم. در ابتدا سیستمی را راه‌اندازی کردیم که براساس تخصص افراد، امکان جست‌وجو را فراهم می‌کرد ولی بعد از مدتی متوجه شدیم تخصص به‌تنهایی نمی‌تواند بیانگر توانایی‌های فرد باشد و برای ارزیابی لازم است ویژگی‌های شخصیتی نیز لحاظ شود.‌» آنها با بررسی‌ای که انجام دادند به این نتیجه می‌رسند که در حال حاضر در جهان ترندی دنبال می‌شود که در آن توجه به مهارت‌های نرم و فرهنگ افراد در فرآیند جذب نسبت به تخصص اولویت دارد. «‌مهارت‌های نرم بر‌خلاف مهارت‌های سخت (Hard Skills) که فقط به بحث در خصوص مجموعه‌ای از توانایی‌های فرد برای به انجام رساندن وظایف یا فعالیت‌هایی خاص می‌پردازد، به طور معمول بر پایه‌‌ صفات شخصی و یا توانایی‌های ارتباطی که با تکرار و تمرین می‌توان به‌دست آورد، شرح داده می‌شود. از روی این ویژگی‌ها این امکان وجود دارد که شایستگی‌های فرد سنجیده شود.»

  •   کارجو‌پلاس چه کار می‌کند

کارجو‌پلاس پلتفرمی است که در آن سرویسی به شرکت‌های مدرن و به‌روز ارائه می‌شود تا بتوانند از آن طریق افراد کم‌تجربه و کم‌سابقه را جذب کنند و به آنها در عنوان‌های شغلی موردنظرشان آموزش دهند. معمولا شرکت‌های مدرن به پوزیشن‌هایی احتیاج دارند که تا پیش از این در بازار کار تعریف نشده است و شاید برای اولین‌بار باشد که در بازار برای این موقعیت‌ها به دنبال نیروی کار باشند. از این رو کارجوپلاس می‌تواند برایشان راهگشا باشد.«‌ما در استارتاپ ویکندی که در دانشگاه قزوین برگزار می‌شد، توانستیم رتبه اول را کسب کنیم و از همان زمان نیز کار را شروع کردیم. بعد از مدتی وارد آواکمپ شدیم و در آن دوران تغییرات زیادی را در سیستم اعمال کردیم و از طریق مصاحبه‌های متعددی که با مدیران مختلف در شرکت‌هایی مانند دیجی‌کالا و سایر استارتاپ‌ها انجام دادیم، روند استخدام در بازار ایران را به صورت کلی بررسی کردیم. بعد از این بررسی‌ها به طراحی یک اپلیکیشن رسیدیم که کارجوها بتوانند از طریق آن پروفایل ایجاد کنند و علاوه بر ارائه رزومه و تخصص‌های خود، مهارت‌های مختلف خود را ذکر کنند؛ مهارت‌هایی مانند کافه‌گردی، سفرنامه‌نوشتن و … که ربطی به تخصص هم ندارد. البته بخش اصلی اپلیکیشن کارجو مربوط به تست‌های روانشناسی می‌شود که این تست‌ها، تست‌هایی هستند که در حال حاضر شرکت‌های بزرگ برای جذب نیرو از آن استفاده می‌کنند. تست‌ها هم از طریق خود ما و هم براساس سفارش کارفرما‌ها روی اپلیکیشن قرار می‌گیرند. ارزیابی و تحلیل تست‌ها نیز به صورت رایگان به تمام کارجویان ارائه می‌شود و براساس تست‌هایی که کارجویان انجام می‌دهند، یک‌سری شایستگی به پروفایل آنها تگ می‌شود. علاوه بر این، کارجوها بنا به دسترسی‌ای که تعریف می‌کنند، می‌توانند نتایج تست‌های خودشان را با سایر همکارانشان – در حوزه تخصصی‌ای که دارند- مقایسه کنند و از شبکه کاری هم رشته‌های خود مطلع شود. این کار به کسانی که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند، کمک می‌کند که یک دید کلی نسبت به بازارکار رشته خود به‌دست بیاورند. در نهایت اطلاعاتی که توسط کاربران در کارجوپلاس تولید می‌شود، به صورت یک داشبورد در اختیار کارفرما‌ها قرار می‌گیرد تا بتوانند براساس شایستگی‌هایی که نیاز دارند، افراد مورد‌نظر خود را انتخاب کنند. بعد از اینکه کارفرما‌ها افراد با شایستگی‌های مورد‌نظر را پیدا کردند، از آنها دعوت می‌کنند تا برای تکمیل فرآیند استخدام، فرم‌ها و اطلاعات شخصی خود را به صورت کامل وارد کنند.» 

  •   شیوه درآمدزایی کارجو‌پلاس

در حال حاضر استفاده از خدمات کارجوپلاس هم برای کاربران و هم برای کارفرماها رایگان است و فراز می‌گوید در حال ارزیابی و گرفتن بازخورد از کارفرماها هستند تا اطلاعات مورد نیاز در داشبوردها را تکمیل کنند؛ «‌در ماه آینده قصد داریم سیستم فروش اکانت را برای کارفرماها راه‌اندازی کنیم که با خرید اکانت‌ها برای دوره‌های زمانی مشخصی می‌توانند با کارجوها در ارتباط باشند. برای کارجوها نیز قصد داریم ویژگی‌هایی را به اپلیکیشن اضافه کنیم که برایشان می‌تواند جذابیت داشته باشد. به عنوان مثال، بعضی از کارجوها بیزینس بزرگی ندارند ولی قصد دارند برای خود تیمی را با هزینه‌های کمتر ایجاد کنند. بر همین اساس قصد داریم امکاناتی را برای آنها ایجاد کنیم تا با پرداخت هزینه کمی بتوانند دسترسی بیشتری به پروفایل کارجوهای دیگر داشته باشند.» فراز می‌گوید از شروع فعالیت خود تا‌کنون با معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد تعامل خوبی داشته‌اند و در حال حاضر نیز در حال گذراندن دوره شتاب‌دهی در شتاب‌دهنده سورس که زیر‌مجموعه دانشگاه قزوین است، هستند. 

یکی از روش‌های اصلی که تیم کارجو برای معرفی خود استفاده می‌کنند، برگزاری رویدادهای مختلف در واحدهای دانشگاه آزاد است که در این رویدادها مهارت‌های نرم را از طریق تست‌های اپلیکیشن کارجو به دانشجویان معرفی می‌کنند؛ اینکه این مهارت‌ها چطور اندازه‌گیری و استفاده می‌شوند. فراز معتقد است دانشجویان به عنوان نیروی کار آینده باید بدانند که چطور می‌‌‌توانند از مهارت‌های نرم خود استفاده کنند و بر آن اساس کیفیت زندگی خود را ارتقا دهند. «‌دانشجوها وقتی وارد اپلیکیشن می‌شوند برای اینکه بتوانند خودشان را با دوستانشان مقایسه کنند، می‌توانند دوستانشان را به سیستم دعوت کنند و از این طریق نیز تعداد افرادی که از کارجوپلاس استفاده می‌کنند، افزایش می‌یابد. تا‌کنون استفاده خوبی از اپلیکیشن شده است به نوعی که تقریبا ۵برابر حالت متوسط نگهداری اپلیکیشن در گوشی، افراد اپلیکیشن را در گوشی خود نگه داشته‌اند و براساس هر دو نفر کاربر مستقیم، یک نفر به سیستم دعوت می‌شود. همچنین مدت زمان و تعداد دفعاتی که کاربران به اپلیکیشن مراجعه می‌کنند، قابل توجه است و تا‌کنون ۱۵۰۰ تست در کارجوپلاس انجام شده‌ و ۱۳۰۰ بار نیز کاربران خود را با دیگران مقایسه کرده‌اند.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.