راه سلطان

0

. فرزند دوم خانواده‌ای پنج نفره؛ مرگ پدرش زمانی که او تنها چهار سال داشت، موجب می‌شود که به همراه بردارش تحت سرپرستی عمویش قرار بگیرد. مادرش به همراه خواهرش در میانه می‌ماند و او و برادرش به همراه عمویش که نظامی بوده و در ژاندارمری کار می‌کرده و به‌خاطر شغلش به شهرهای مختلف اعزام می‌شد، به قائم‌شهر می‌رود. از قائم‌شهر هم به اصفهان و شهر نایین می‌روند و سلطان‌حسین کلاس اول دبستان را در نایین می‌گذراند و کلاس دوم دبستان را در مراغه به اتمام می‌رساند و سپس تا ۱۲ سالگی در میانه ادامه تحصیل می‌دهد. در سن ۱۲ سالگی با امتحان ورودی در هنرستان کارخانه آزمایش، همزمان هم درس می‌خواند و هم کار می‌کرد؛ یعنی هم آموزش و هم کار. فتاحی می‌گوید آن زمان دوران اوج آزمایش بود و در زمینه ساخت یخچال با آلمانی‌ها کار می‌کرد: «این دوران، دوران خوبی بود؛ چون سن بی‌غل‌وغشی است و آدم با صداقت کار می‌کند. آزمایش هم استاد‌های فنی خوبی داشت و آموزش‌های ضمن تحصیل به ما می‌دادند که به نوعی کار را یاد می‌گرفتیم.» در رشته برق در همین کارخانه سیکل فنی می‌گیرد: «بعد از سیکل فنی هم می‌توانستم در همین کارخانه بمانم و کار کنم و شبانه درسم را ادامه بدهم و هم اینکه از آزمایش بروم. من حدود ۱۰ ماه به این صورت کار کردم و بعد از آزمایش بیرون آمدم و به الکترولوکس رفتم.»

  •  نام دردسرساز

اینکه نامش با سلطان شروع می‌شود و ابهتی دارد، برایش دردسرهایی هم درست کرده است. می‌گوید مثبت، چون بالاخره واژه با ابهتی به اسم ما اضافه شده اما چون نام سلطان‌حسین صفوی را هم به یاد می‌آورد، منفی جلوه می‌کند؛ شاهی که ایران را به باد فنا داد. خاطره‌ای هم دارد از زمانی که قرار بوده شناسنامه برایش صادر شود. می‌گوید من بچه میانه هستم اما چون بعد از فوت پدرم، عمویم قیم ما بود و در قم حضور داشت، شناسنامه‌ام صادره از قم است. در آنجا هم دفتردار حاضر نبود سلطان را به اسم من اضافه کند و می‌گفت دوره سلطانی گذشته است! اما بالاخره راضی‌اش کردیم که پدر متوفی‌مان دوست داشته و او هم قبول کرد. 

  •  مدارک موفقیت‌

سلطان‌حسین فتاحی، دارای مدرک DBA (دکترای مدیریت کسب‌وکار) است و بزرگترین کارخانه تولید یخچال و فریزر ایران، یعنی امرسان را بنیان‌گذاری کرده و مدیریت می‌کند. مهم‌ترین شرکت‌های ایجادشده توسط او عبارت است از: شرکت امرسان تولید‌کننده یخچال و فریزر خانگی، شرکت یاس بنفش واردکننده مواد اولیه، شرکت امرسان‌ خدمات، شرکت گردریک صادرات، شرکت دانفوتک واردات محصول. مهم‌ترین موفقیت‌های شرکت امرسان و سلطان‌حسین فتاحی به این شرح است: انتخاب‌شده به‌عنوان حرفه‌ای‌ترین کارآفرین ایران، کارآفرین برتر سال‌های ۱۳۸۰، ۱۳۹۰، ۱۳۹۱، واحد برتر وزارت صنایع در سال ۱۳۹۱، واحد نمونه سازمان بهره‌وری سابا، واحد نمونه از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی و تنها تولیدکننده یخچال و فریزر خانگی با گرید مصرف A+++.

  •  بهانه رکود پذیرفتنی نیست

رکود، ویژه ایران نیست و پدیده‌ای جهانی است؛ چون قیمت لوازم خانگی به نفت و فولاد بستگی دارد. در بازارهای صادراتی تا ۲۵ درصد قیمت‌ها پایین آمده است. یک هفته‌ است که دلار مبادله‌ای را برداشته‌اند و باید با دلار آزاد مواد اولیه را وارد کنیم. ما مواد پتروشیمی و فولاد را بالاتر از قیمت جهانی در ایران می‌خریم و باید با رقبا هم رقابت کنیم. اما این نکته را می‌دانیم که همیشه نمی‌توان در دوران رونق بود و باید برای دوران رکود هم برنامه‌ریزی کرد. تولید‌کننده‌ای موفق است که در دوران رکود هم برنامه داشته باشد، وگرنه موفقیت در دوران رونق هنر نیست. تولیدکننده‌های ایرانی معمولا عدم موفقیت خود را مربوط به سیاست‌ها و شرایط کشور می‌دانند و دولت را مقصر جلوه می‌دهند، در حالی که رکود در هر کشوری ممکن است وجود داشته باشد.

اما تفاوت بارز دوران رکود و رونق این است که در حالت رکود، فکر بیشتر جواب می‌دهد و با فکر و ایده است که کار پیش می‌رود. در شرکت امرسان به این نتیجه رسیده‌ایم که الان باید سرمایه در گردش را افزایش دهیم و با سرمایه ثابت حداقلی و نقد‌فروشی با حداقل سود جلو برویم تا دوران رکود را پشت سر بگذاریم. در این زمینه مشاورانی را استخدام کردیم و برای این دوران برنامه داریم. در حال حاضر دولت ۵۵ درصد تعرفه برای لوازم خانگی قرار داده است. بنابراین در این شرایط باید پیشرفت کنیم، چون تا چند سال آینده وارد تجارت جهانی می‌شویم و دیگر چنین امتیازاتی نداریم و همه تولیدکنندگان سراسر دنیا در شرایط مساوی قرار می‌گیرند؛ اگر الان کوتاهی کنیم در آن شرایط چه خواهیم کرد؟!

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.