آشتا، برای شیرازی‌ها نان و آش می‌گیرد

آشتا، برای شیرازی‌ها نان و آش می‌گیرد
نیما استخری از استارت‌آپی می‌گوید که می‌خواهد عذاب توی صف ایستادن را خاطره کند!
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ بدون دیدگاه آغاز راه https://goo.gl/Nq9m8X
صبح اول وقت و ایستادن توی صف نانوایی هم لذت‌بخش است و هم می‌تواند برای کسانی که این کار را دوست ندارند، عذاب‌آور باشد. از طرفی خرید نان یک نیاز روزمره است و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد، خب شاید عده‌ای این فکر به ذهن‌شان برسد که نان را به صورت هفتگی تهیه و فریز کنند...
آشتا، برای شیرازی‌ها نان و آش می‌گیرد

صبح اول وقت و ایستادن توی صف نانوایی هم لذت‌بخش است و هم می‌تواند برای کسانی که این کار را دوست ندارند، عذاب‌آور باشد. از طرفی خرید نان یک نیاز روزمره است و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد، خب شاید عده‌ای این فکر به ذهن‌شان برسد که نان را به صورت هفتگی تهیه و فریز کنند ولی هیچ‌چیز مزه نان تازه از تنور درآمده را نمی‌دهد. نیما استخری به همراه دیگر دوستان شیرازی خود به نام‌های سعید رادمنش، علی قاسمی و امیرحسین نصری‌فرد که همگی دهه‌هفتادی هستند دست به ابتکارعمل جالبی زده‌اند و با راه‌اندازی سایتی به نشانی ashta.ir نان را تازه درب منزل تحویل می‌دهند. شاید هر نوع خرید آنلاینی در ذهن متبلور شود ولی خرید آنلاین نان از آن دست ایده‌هایی است که در ابتدای امر شاید سخت به نظر برسد ولی نیما و دوستانش این کار را شدنی کرده‌اند. 

  •  شما کارشناسی خود را در رشته مهندسی نرم‌افزار گرفتید و هم‌اکنون دانشجوی فوق‌لیسانس در رشته MBA در دانشگاه شیراز هستید، چه شد که تغییر رشته دادید؟ آیا به ایده راه‌اندازی آشتا مرتبط است؟

بله، در مقطع  لیسانس با استارتاپ‌ها آشنا شدم و به همین بهانه‌ای شد تا تحصیلاتم را در کارشناسی ارشد در رشته مدیریت ادامه دهم تا بتوانم کسب‌وکار خود را اداره کنم و با حوزه کسب‌وکار بیشتر آشنا شوم. در همان برهه دانشگاه شریف دوره‌ای به نام توانا را در دانشگاه شیراز برگزار کرد که به همراه یکی از دوستان در آن شرکت کردم، البته دو تن از دوستان دیگر نیز در این دوره شرکت کردند و در حقیقت این دوره آغاز آشنایی ما چهار نفر بود و از همان زمان تصمیم گرفتیم با هم کار کنیم.

  •  پس ایده اصلی آشتا در دوره توانا دانشگاه شیراز شکل گرفت؟

ایده اصلی درواقع با شنیدن یک کلیپ صوتی در ذهن ما شکل گرفت. در این کلیپ یک بچه با زبان زیبای شیرازی از مادرش می‌پرسد؛  «مامان نان نداریم و مادر در جواب می‌گفت چرا اتفاقا نان هست چرا خوب نگاه نکردی.» ما با هم در وقت استراحت دوره توانا این کلیپ را دیدیم و ایده آشتا در ذهن‌مان شکل گرفت و تصمیم گرفتیم آشتا را راه‌اندازی کنیم. از ابتدای فروردین ۹۶ کار را شروع کردیم و در حال حاضر ۱۰۰۰نفر عضو سایت شده‌اند و از خدمات استفاده می‌کنند. همچنین به‌طور متوسط روزی ۷ تا سفارش تلفنی داریم ۳نفر هم به‌طور میانگین به صورت آنلاین ثبت سفارش می‌کنند.

  •  آشتا دقیقا چه کار می‌کند؟

آشتا سیستم سفارش آنلاین نان است که در کنار آن آش‌سبزی شیرازی مخصوص شیراز و حلیم هم ارائه می‌دهد. کار اصلی ما این است که نان باکیفیت را در بسته‌بندی گیاهی و برش‌زده به دست مشتری برسانیم. در حال حاضر نان، آش و حلیم را ارائه می‌دهیم ولی شعار ما این است که «همه چیزهای خوب آشتاست» و قرار است محصولات دیگر هم ارائه بدهیم تا مردم کیفیت را در شیراز با نام آشتا بشناسند. در حال حاضر انواع نان‌هایی که در آشتا ارائه می‌شوند عبارتند از: نان سنگک، نان بربری که به صورت ساده و کنجدی ارائه می‌شود و نان لواش. علاوه بر نان‌های موجود می‌خواهیم نان‌های فانتزی را نیز اضافه کنیم و به‌طور کلی محصولات دیگری که مکمل نان باشد مانند آش‌های دیگر یا نان‌های شیرینی مانند شیرمال و هرچیزی که به‌عنوان صبحانه و عصرانه مصرف شود را در لیست محصولات‌مان قرار بدهیم.

  •  اگر یک مشتری بخواهد به صورت آنلاین از آشتا نان بخرد چه کار باید بکند؟ 

مشتری باید تا شش‌ساعت قبل از اینکه می‌خواهد نان یا هر محصول دیگر آشتا را تحویل بگیرد در سایت ثبت سفارش کند ما دو بازه زمانی ۶تا ۹صبح و ۶ تا ۹ عصر را در نظر گرفته‌ایم. به عنوان مثال اگر کاربری نان را برای ۶صبح بخواهد باید قبل از ۱۲شب روز قبل سفارش را ثبت کرده باشد. به علاوه کاربر می‌تواند هم به صورت آنلاین و هم پرداخت در محل مبلغ را پرداخت کند. 

  •  ارزشی که شما برای مشتری ایجاد می‌کنید، چیست؟

ما در حقیقت برای مشتری‌هایی که زمان برایشان ارزش دارد  یا توانایی در صف ایستادن را ندارند ارزش خلق کرده‌ایم تا بتوانند به راحتی نان موردنظر خود را درب منزل تحویل بگیرند. به علاوه ما نان‌های باکیفیت ارائه می‌دهیم چون تمام نانوایی‌های شهر کیفیت یکسانی ندارند. ما بهترین نانوایی‌های شهر را انتخاب کرده‌ایم و سفارشات را از چند نانوایی خاص تامین می‌کنیم. 

  •  با توجه به اینکه زمان‌هایی که شما برای تحویل نان مشخص کردید زمان شلوغی برای نانوایی‌ها به حساب می‌آید، شما چطور این چالش را حل کرده‌اید؟

با نانوایی‌ها قرارداد بسته‌ایم و شش‌ساعت قبل میزان سفارشات را به نانوایی‌ها اعلام می‌کنیم و آنها نان تازه و داغ را آماده می‌کنند و ما دیگر در صف نمی‌ایستیم و نان آماده را تحویل می‌گیریم. بسته‌بندی را هم همانجا در نانوایی انجام می‌دهیم، بعد از اینکه نان خنک شد، برش می‌خورد و در بسته‌بندی گیاهی قرار می‌گیرد و توسط پیک به دست مشتریان می‌رسد. در حال حاضر با سه نانوایی کار می‌کنیم و حدود ۴۰درصد شیراز را پوشش می‌دهیم.

  •  شما در آشتا چگونه درآمدزایی می‌کنید؟

ما از تامین‌کنندگان، نان را به صورت عمده می‌خریم.درواقع هزینه ارزش‌افزوده  برش و بسته‌بندی که انجام می‌دهیم را از مشتری دریافت می‌کنیم و همچنین خرید عمده نیز برای ما بهینه است. ارزش‌افزوده که به ازای محصولات برای ما ایجاد می‌شود  بین ۵۰۰ تومان تا ۱۵۰۰تومان است.
در حال حاضر قیمت نان سنگک ۱۵۰۰تومان، نان بربری ساده ۱۰۰۰ و کنجدی ۱۵۰۰تومان، نان لواش بسته ۵تایی ۲۰۰۰تومان و آش‌سبزی را به صورت کیلویی هر کیلو ۵۴۰۰تومان و حلیم نیز کیلویی  ۵۴۰۰تومان ارائه می‌دهیم که فروش کیلویی مزیت اصلی ماست.

  •   مزیت رقابتی شما در مقایسه با رقبای دیگری که در تهران و مشهد مشابه کار شما را انجام می‌دهند، چیست؟

بقچه در تهران و تنور در مشهد رقبای ما هستند آنها فقط روی نان کار می‌کنند ولی ما کار را با نان شروع کردیم و قصد داریم محصولات دیگر نیز ارائه دهیم. نقطه تمایز اصلی ما در بسته‌بندی است چون گیاهی است و بخار را جذب می‌کند و مانع خمیرشدن نان می‌شود.
همچنین کیفیت نان نقطه دیگر تمایز ما است زیرا ما با چند نانوایی منتخب کار می‌کنیم که کیفیت قابل‌قبولی دارند. به عبارت بهتر از چند نقطه مرکزی نان را پخش می‌کنیم.

کلمات کلیدی:

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.‎
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.‎